Hogyan érj el magasabb fizetést az interjún

Mielőtt bértárgyalásba kezdenél a leendő munkaadóddal, derítsd ki, mennyit ér az adott munkakör, illetve azt is, hogy mennyit érnek a te képességeid és tapasztalataid a munkaadódnak. Szánd rá az időt, és még jóval azelőtt nézz utána a fizetési rátáknak, hogy elkezdenétek tárgyalni a bérezésről. Így megkönnyíted a helyzetedet, és olyan pozícióra találhatsz, amely elvárásaidnak és képességeidnek megfelelően reális és méltányos.

De mi is az a bértárgyalás?

A bértárgyalás a leendő munkaadóval való egyeztetés a betölteni kívánt pozícióval kapcsolatos bérezésről és juttatásokról, amelyek összhangban vannak a piaci árakkal (és remélhetőleg, teljesítik igényeidet vagy jobb esetben meg is haladják azt).

A legeredményesebb bértárgyalások olyan felek között valósulnak meg, akik tudomásul veszik, hogy közös a céljuk: az alkalmazottat a képességeinek és a tapasztalatainak megfelelően kell megfizetni.

Az egyeztetésnek nem kell ellenséges hangulatban zajlania, és senkinek sem szabad agresszívan viselkednie. Ha vonakodva tárgyalsz, emlékeztesd magad, hogy mindketten ugyanazon az oldalon álltok. A tárgyalások során minden juttatás szóba jöhet, a fizetést, bónuszokat, részvény-lehetőségeket, járulékokat, mellékjövedelmeket, szabadságot stb. beleértve.

Tippek a sikeres bértárgyaláshoz

Várd ki a megfelelő pillanatot.

Már tudod, mennyit szeretnél keresni, de hogyan jutsz oda? Először is, légy nagyon türelmes. Ha új pozíció kapcsán veszel részt az interjún, próbáld meg nem felhozni a juttatások kérdését addig, míg maga a munkaadó nem tér ki erre.

Ne bökd ki a legelső összeget, ami az eszedbe jut

Ha megkérdeznek, hogy mennyi lenne a fizetési igényed, feled azt, hogy nyitott: a pozíciótól és a teljes juttatási csomagtól függően. Vagy mondd azt a munkaadónak, hogy szeretnél többet megtudni a kötelezettségekről és kihívásokról, mielőtt a fizetésről tárgyalnátok.

Alapozd adatokra a fizetési igényedet

Ha mindenképp meg kell nevezned egy összeget, akkor az előzetes kutatásaidnak megfelelően mondj egy bérsávot. Beszélj arról, hogy tapasztalataid alapján, milyen fizetéssel jár az adott pozíció. Kerüld el, hogy a saját fizetési igényeidről beszélj.

Szánj rá időt

Ha már kaptál is ajánlatot, nem kell feltétlenül azonnal elfogadnod (vagy elutasítanod). Egy egyszerű „meg kell gondolnom”-mal van esélyed arra, hogy felemeljék az összeget.

Vedd számításba azt is, hogy „nem”-et mondasz

Ha nem látsz tisztán a pozíciót illetően, egy „nem” jobb ajánlatot eredményezhet. Volt már olyan eset, hogy valaki visszautasított egy állásajánlatot, és utána visszahívták még nagyobb fizetést ígérve. De ne utasítsd vissza azt a munkát, amit tényleg nagyon szeretnél vagy amire szükséged van. Légy óvatos, ha valóban szeretnéd megkapni azt az állást, megvan rá az esély, hogy a munkaadó elfogadja a visszautasításodat és a következő jelölthöz megy.

Tárgyalj a jutalékokról

Fontold meg, hogy vannak-e jutalékok és más előnyök, amelyek alkuképesek, még ha maga a fizetés nem is az.

Bérkalkulátorok

Ha épp egy állásajánlaton gondolkozol, mindenképp tudnod kell, hogy mennyi lesz a nettó jövedelmed. Az Interneten elérhetőek különböző ingyenes bérkalkulátorok, amelyek megmondják majd, mennyit fogsz végül hazavinni a fizetésedből.

Béremelési tárgyalás

Készülj fel

Ha már dolgozol és fizetésemelést szeretnél, kezdd azzal, hogy felkészülsz. Gyűjtsd össze a fizetésekkel kapcsolatos kutatásaid eredményeit, a legutóbbi teljesítményértékeléseket, amelyek dokumentálják az általad végzett munkát, és minden egyéb idevonatkozó tudnivalót. Ismerd meg a cég juttatási politikáját. Néhány alkalmazott esetében költségvetési megfontolásból limiteket alkalmazhatnak, és csak az évnek bizonyos szakaszaiban tudnak számukra fizetésemelést biztosítani, a körülményektől függetlenül.

Legyen pontos elképzelésed arról, mit akarsz

Határozd meg a fizetési igényednek megfelelő bérsávot, keress okokat, amelyek megalapozzák az emelést és mindezeket készítsd elő, mire a leülsz tárgyalni a feletteseddel.

Légy rugalmas

Szeretnél inkább néhány hét plusz szabadságot az emelés helyett? Ismerünk olyat, aki rendszeresen inkább plusz szabadságot vesz ki az emelés helyett, így évente hatszor vakációzik.

Kérj alkalmat a felettesedtől a fizetésed megbeszélésére

Mutasd be az igényedet, támaszd alá dokumentációval is, nyugodtan és racionálisan. Ne kérj azonnali választ. A főnököd valószínűleg meg fogja majd beszélni a HR-osztállyal és/vagy más vállalati vezetőkkel.

A legnagyobb igyekezeted ellenére is lehet, hogy egyszerűen nincs elég pénze jelenleg a cégnek ahhoz, hogy emeljenek a fizetéseden vagy a juttatási csomagon. Az is lehet, hogy a cég nem akar egyenlőtlenséget generálni azzal, hogy többet fizetnek egy alkalmazottnak ugyanabban a pozícióban, mint egy másik munkatársnak.

Ebben az esetben tudod, hogy legalább megpróbáltad. Plusz, ha ez az a munkahely, amit szerinted szeretni fogsz, akkor fontold meg, lehet, hogy a cég kultúrája, az előnyök és maga a pozíció miatt megéri maradni — még ha a fizetésed nem is emelkedik.

Forrás: The Balance Careers