Hogyan kérjünk fizetésemelést?

Nagyobb fizetést szeretnél a jelenleginél? Ha szeretnél megmaradni a pozíciódban és a jelenlegi munkaadódnak dolgozni, akkor fizetésemelést kell kérned. Az évenkénti egyszeri emelést és az alkalmankénti bónuszokat, jutalékokat meghaladó emelést csak így érheted el.

A tervezés és előkészítés a kulcsszavak, amikor fizetésemelést kérsz. Ilyenkor meg kell győznöd a munkaadódat, hogy a munkád többet ér a cégnek a jelenlegi juttatásaidnál és az éves emelésnél (ami általában 2-5 %).

A tervezésen és előkészítésen kívül az időzítés, a munkaadód juttatásokkal kapcsolatos gyakorlata, a többi munkatárs teljesítményalapú emelésekre való alkalmassága, illetve a munkaerőpiacon jellemző bérsávok további darabkák a kirakósban.

Jó hírek a fizetésemelési kérésekkel kapcsolatban

A Wall Street Journal szerint egy friss kutatás kimutatta, hogy a béremelést igénylők 70%-a kapott emelést. A lekérdezésben több mint 160 000 fő vett részt. A megkérdezettek majdnem 40%-a úgy nyilatkozott, hogy megkapták az igényelt emelést, 31% pedig kevesebbet kapott. A legtöbb esetben, amikor a munkaadó elutasította a béremelési igényt, indokként a költségvetési korlátozások kerültek megnevezésre. Persze, a legtöbb munkavállaló nem hitte ezt el.

A béremelési kérelem lépései: kutatás

Itt valójában azt kell megtudnod, hogy a munkaadódnál milyen bérezési gyakorlat a jellemző, illetve, hogy a munkaerőpiacon milyen bérsávok jellemzők a pozíciódra.

Ismerkedj meg a munkaadód gyakorlatával. Ha az a szokás, hogy az évvégi adatok tükrében évente egyszer emelnek a fizetéseken, akkor kicsi a valószínűsége annak, hogy máskor is kapnál emelést. Ha a céged gyakran emel a béreken, akkor nyilván több esélyed van sikerrel járni. Figyelj oda, mit mondanak a munkatársaid az emeléseket illetően. Ha a munkaadó kijelenti, hogy egységesen mindenki 4%-nyi emelést kap, akkor vajmi kevés esély van rá, hogy nagyobb emelést kapj.

Vizsgáld meg a munkaerőpiacon jellemző bérsávokat a pozíciód kapcsán. Az információ megszerzése soha nem volt ilyen egyszerű, de óvatosnak kell lenned, amikor előrejelzéseket és bérkalkulátorokat használsz. Azok ugyanis ritkán tükrözik a piaci helyzetet a te régiódban, a nyitott pozíciókat is beleértve. Ha már eleve többet fizetnek neked, mint az általános tendencia, akkor nehezen fogod érvényesíteni az igényedet.

Olvasd el a munkahelyed kézikönyvét, amely tartalmazhatja azt is, mi alapján és hogyan működnek a béremelések. Ha létezik ilyen folyamatleírás, akkor az a legjobb, ha ahhoz tartod magad. Ha a kézikönyvben az áll, hogy a munkáltató csak évente egyszer emeli a béreket, akkor csak vesztegeted az idődet és az energiádat. (Nagyon sok oka van ennek a fajta bérpolitikának, például, egyenlő bánásmód vagy a vezetők nem képesek egyenlően kezelni a béremelési kéréseket).

Teremts kapcsolatot más munkavállalókkal, akik a tiédhez hasonló pozícióban dolgoznak, és ez alapján próbáld meg meghatározni a fizetésed versenyképességét. A szakszervezetek is végeznek különböző fizetési felméréseket, illetve együttműködési lehetőséget teremtenek a hasonló munkakörben dolgozók számára.

Készíts elő egy prezentációt arra a megbeszélésre, amelyen az esetleges béremelésedről lesz szó.

Ha már kutattál a kérdést illetően a fenti lépések alapján, akkor már azt is tudod, mennyire versenyképes a fizetésed az adott ágazatban. Következő lépésként az általad végzett munkát kell szemügyre venned ahhoz, hogy meghatározd, hogyan is fogod kérni az emelést.

Az is lehet, hogy arra jössz rá, hogy a fizetésed nagyon is versenyképes. Akkor pedig kérdezd meg magad, miért érdemled meg az emelést? Hiszen ezt majd adatokkal kell alátámasztanod. Esetleg megkérdezheted a felettesedet, mit kell tenned ahhoz, hogy esélyes legyél a fizetésemelésre?

Állíts össze egy listát azokról a célokról, amelyeket te értél el a vállalat számára. Mutasd be, mennyiben segítették ezek a vállalat egészét. Dokumentáld a megtakarításokat, termelés-növelést, csapatfejlődést, a fontos projektek megvalósítását, a magasabb szintű ügyfélszolgálatot, illetve a többi olyan tényezőt, amelyekkel hozzájárultál a cég eredményeihez a kötelezettségeiden túl. Ezek a dokumentált eredmények megalapozhatják a fizetésed megemelését.

Készíts egy felsorolást azokról a kötelezettségekről is, amelyeket te adtál hozzá a munkádhoz. Nagyobb felelősségvállalás, több általad irányított alkalmazott, speciális projektek — ezek mind jó alapjai lehetnek az emelési kérésednek.

Fogalmazd meg, hogy mi is az összeg, amely szerinted megfelelne teljesítményednek és az általad elvégzett plusz feladatoknak. Használd az általad elvégzett előzetes kutatások eredményeit is, hogy biztosan ésszerű legyen a kérésed.

Olvass szakkönyveket a tárgyalási technikád tökéletesítéséhez, illetve kérd ki tapasztaltabb kollégáid, barátaid véleményét is ezügyben.

Beszélj meg egy tárgyalási időpontot a közvetlen feletteseddel, hogy áttekintsétek a béred ügyét. Hiszen nem szeretnéd meglepni a főnöködet vagy „csapdát állítani” neki; továbbá, ha teljesen felkészületlenül éri a kérésed, akkor valószínű, hogy nem érsz el jó eredményt. A felettesed szintén szeretne tájékozódni a bérsávokat illetően.

Lássunk néhány további tippet, hogyan is kell eredményesen fizetésemelést kérni

A sikeres béremelési tárgyalás alapja mindig az eredményességed és teljesítményed. A sikeres egyeztetés kiinduló pontja sosem lehet az, hogy miért van szükséged több pénzre. Bár a munkaadód valószínűleg törődik veled, nem az ő kötelessége megfizetni azt az életvitelt, amelyet te választasz magadnak.

Légy egyenes, amikor fizetésemelést kérsz. Mondd a vezetődnek, hogy azért kéred az emelést, mert jó eredményeket értél el, illetve további kötelezettségeket vállaltál a vállalat jobb teljesítménye érdekében. Támaszd alá dokumentumokkal is kijelentéseidet.

Mondd el a főnöködnek, milyen emelésre számítasz. Légy felkészült és adatokkal is támaszd alá igényedet, amely magában foglalja a bérsávokat, illetve a teljesítményed mérhető adatait.

Ha a főnököd azt mondja, hogy jelenleg nem tudja biztosítani számodra az emelést, akkor kérdezd meg tőle, mit kell ahhoz tenned, hogy amint lehetőségük nyílik emelni a béreken, te is megkapd az emelést. Ne felejtsd el, hogy van különbség a között a munkavállaló között, aki csupán elvégzi, amit várnak tőle, és a között, aki az elvártnál sokkal jobban teljesít. A fizetésemelés az utóbbi eseten alapszik.

Ha az érvelésed során egy másik munkaadó ajánlatát hozod fel, akkor készülj fel, hogy valószínűleg nem jársz majd sikerrel. A legtöbb cégnek az a politikája ilyenkor, hogy nem fogja túlajánlani a másik céget. Továbbá, ha a munkaadód rájön, hogy más állást keresel, akkor a tréningek, megbízatások, előléptetések és más lehetőségek is hirtelen elkerülnek majd téged. Ez még akkor is előfordulhat, ha egyébként megkapod az igényelt béremelést. A munkaadó nem szereti, ha zsarolják, és mindig emlékezni fog erre. Ha ez egyszer elkezdődik, akkor ördögi kör lesz belőle. Kell ez neked?

Ugyanígy, a felmondással való fenyegetődzés, ha nem kapod meg a kívánt fizetésemelést, szintén kontraproduktív és nem igazán szakmai hozzáállás. Ehelyett inkább csendben keress másik állás után, ha már eldöntötted, hogy a fizetésemelés hiányában tovább lépsz.

Még a legjobb felkészülés mellett is rizikós terület a fizetésemelés igénylése

Még ha alaposan fel is készültél és pontos terved is van, a fizetésemelés kérése egyfajta szempontból mégis ijesztő lehet. Viszont, ha fel sem készülsz, akkor pedig egyenesen felesleges. A főnököd nem akar majd veled újra és újra ugyanarról a kérdésről tárgyalni, hacsak valami nem változik a munkavégzésedet illetően.

A fizetésemelés kérése könnyebb lesz, ha megtanulod, hogyan kell tervet készíteni és felkészülni a megbeszélésre. Egy-két korábbi egyeztetés tapasztalatait is felhasználhatod.

Kiváló munkaerő vagy? Akkor miért ne használnád ezeket a tanácsokat és próbálnád meg kamatoztatni őket?

Forrás: The Balance Careers